Fler resmål

Här har vi samlat tips på fler öar i Greklands härliga skärgård och så ett bonustips som ligger i Kroatien.

Karpathos
Den här karga ön bjuder på helt otroligt vackra stränder men är i övrigt inte speciellt tillrättalagd som vissa andra öar kan vara. Här gör man som man alltid har gjort. Huvudorten Pigadia saknar den där uppenbara charmen som många andra öars huvudorter har, men på något sätt kan man ändå inte låta bli att gilla den.

Rhodos
Egentligen behöver väl inte Rhodos någon närmare presentation, men i snacket om olika Grekiska öar kan det faktiskt hända att man missar den Rhodos för att den känns så självklar. Och visst finns det mycket som är väldigt turistigt med Rhodos, men om man anstränger sig lite kommer man att hitta det genuina även här.

Santorini
Om man gillar de Grekiska öarna måste man någon gång bege sig till Santorini som på något sätt är sinnebilden för Grekland med sina vitkalkade hus med blåa tak. Dessvärre har Santorini blivit lite väl populärt för sitt eget bästa, så man gör klokast i att åka hit i maj eller september när mängden turister är hanterbar.

Split (Kroatien)
Nog för att man kanske har nog att göra om man vill utforska den grekiska skärgården, men om man nu vill variera sig lite så är den Kroatiska skärgården också härlig. Dessutom kan man ha just Split som bas och sedan ta dagsturer till öar som Hvar, Brac och Vis.