Stränder

Det finns många stränder på ön som passar för alla smaker. En del består av långa och vita sanddyner medan andra är grusiga och stenigare. En del stränder lämpar sig också väl till vattensporter som vindsurfing. Eftersom det finns så många stränder att välja mellan så är det möjligt att till och med under högsäsongen hitta stränder där man får vara ifred och inte behöver trängas. Det finns totalt 92 km strand på ön.

Agios Giorgios

En av de populäraste stränderna på ön och ligger bara ett stenkast ifrån Chora. Här finns det såväl solbäddar som parasoll och mot slutet av stranden finns det även en känd sportklubb där man kan pröva på olika vattensporter som t.ex. vindsurfing.

Agia Anna

En lång strand som består av sanddyner och passar bra för de som vill ha lite lugn och ro under sin semester och inte behöva trängas på stranden. Vill man bo precis vid den här stranden så är Iria Beach Art Hotel Agia Anna Naxos ett utmärkt alternativ.

Agios Prokopios

En mycket lång och vacker sandstrand som börjar i Stelida och slutar där Agia Anna tar vid, ca 5 km ifrån Chora. Stranden är populär såväl bland familjer som ungdomar tack vare de vackra sanddynerna, den finkorniga sanden och det rena och blåa vattnet. Eftersom stranden ligger skyddad från starka vindar och vågarna inte är så storta, så passar stranden bra även för barn. Halva stranden är organiserad med solbäddar och andra faciliteter, medan den andra hälften av stranden är orörd och naturlig. En del av stranden är även öppen för nudister.

Plaka

En annan fin sandstrand nära Agia Anna, ca 10 km söder om Chora. En del av stranden har faciliteter men största delen av stranden är orörd och det finns mycket plats här. Stranden är mycket populär bland nudister.

Aliko

Ligger 18 km söder om Chora och är inte bara en strand utan många separata sanddyner omringade av en vacker cederskog vilket ger en exotisk känsla.

Pyrgaki

Ligger på den sydvästra sidan av ön 19 km söder om Chora och är en av de lugnare stränderna. Stranden är långgrund och passar bra för barn. Här bor man som en kung på Finikas Hotel.

Mikri Viglia

En vacker sandstrand som ligger 16 km söder om Chora och som passar utmärkt för vindsurfing. Det finns även ett vindsurfingcenter här. Den andra stranden i Mikri Viglia ligger mer skyddat och passar därför även bra för barn.

Amitis och Abram

Amitis och Abram är två mindre stränder norr om Chora som ligger i närheten av de gröna byarna Eggares och Galini och som passar bra för den som söker lugn och ro under sin semester.

Prisvärda resor till Naxos >>